lauantai 7. lokakuuta 2017

Punaportin Blues himovireessä - nyt kyykyttyi Kotkajengi

Kotkajengi - PuB
74-83

Punaportin Bluesin väkivahvat otteet koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonassa saivat jatkoa, kun joukkue saalisti jo kolmannen perättäisen voittonsa.

PuB matkusti pääkaupunkiin, Mäkelänrinteen uintikeskukseen,  vain seitsemän miehen voimin. Vastassa oli kymmenen pienempikokoista, mutta vikkelää paikallista.

Avausneljännes oli tiukka. Peli peliltä parantava, Vantaan Pussihukista Hämeenlinnaan siirtynyt Miikka Wessman, oli pelituulella heti alusta lähtien, samoin tornimittainen Miikka Kilpinen. Kaksikolta syntyi kuppeja tasaiseen tahtiin läpi ottelun. Ykkösjakso päätettiin tilanteessa 23–22.

Toisella kymmenminuuttisella piristyivät väsymätön ikitaistelija Jukka Ränkimies sekä kolmoskanuuna Eetu Koivuniemi. Kun muutkin viisi osuivat, saatiin Kotkajengistä reilu 21–14-jaksovoitto, ja puoliajalle tepasteltiin tilanteessa 37–43.

Kolmannessa erässä jäi ratkaiseminen liiaksi Wessmanin ja Joe Nurmion varaan, mutta PuB:n onneksi ei vastustajakaan nyt ihmeitä suorittanut. Kotijoukkueen täpärä jaksovoitto 17–16 jätti viimeiselle jaksolle jännitystilanteen, jossa kaikki oli mahdollista.

Päätösjaksolla Lassi Utrio otti heittovastuuta. Kilpinen jatkoi hurjia koritalkoitaan. Kammettiin 24–20-voitto. Puolustushalukkuus ratkaisi – tässäkin ottelussa.

Pisteet: Kilpinen 20, Wessman 18, Utrio 16, Nurmio 13, Timo Turunen 7, Ränkimies 6 ja Koivuniemi 3.
"Tämä peli oli omassa kontrollissa. Itse asiassa kaikki kolme ovat olleet. Se on uutta. Taktiikkana oli pelata isoille härille palloa korin alle. Se toimi. Vastustajan #7, Holmberg, oli käytännössä heidän ainoa ratkaisijansa. Meiltä Kilpinen ja Wessman pelasivat huikean pelin. Ja se ilahduttaa myös, että Nurmion Jokke on nyt ottanut aimo satsin magnesiumia ja buranaa kramppien ehkäisemiseksi. Tämä strategia on ollut älykäs ja onnistunut."-Lassi Utrio