sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Punaportin Bluesille kauden ensimmäinen tappio

Kuvituskuva. Misu Kilpinen (5) kasasi Vantaalla 10.

PuHu 2 - PuB
88-61

Punaportin Bluesin tappioton putki katkesi, kun Vantaan Pussihukkien kakkosjoukkue takoi hämäläisistä 88–61-murskavoiton.

PuB reissasi historiallisen runsaslukuisena: Martinlaakson koulun saliin asteli yksitoista hämeenlinnalaista. Vastassa oli yhdeksän pelimiestä sarjataulukon häntäpään porukasta.

Avausneljännes oli tasainen. Eetu Koivuniemen kolmoset tartuttivat pelivireen koko porukkaan, ja ensimmäiselle tauolle poistuttiin tilanteessa 21–21.

Ensimmäisen erän lopulla nakuteltu hyvä sarja osumia jatkui toisenkin erän puolelle. Tasaväkinen mittelö fyysisiä vantaalaisia vastaan huipentui Ari Lehtolan kahdeksasta metristä singottuun viime sekunnin kolmipisteiseen – joka löysi maalinsa. Puoliaikatulokseksi kirjattiin ilahduttava 34–38.

Kolmas erä oli synkkä. Pussihukat rankaisi PuB:n harhasyötöistä armotta. Nopeat hyökkäykset päättyivät osumiin. Kotijoukkueen 12 –0-irtiotto mursi hämäläismiehistön henkisen selkärangan. Kun pilli soi viimeisen tauon merkiksi, seisoi Martinlaakson valotaululla karu jaksotulos 29–9.

Päätöserässä ei ollut niskalenkistä nouseminen.  PuHu 2 näytti, että tasaisessa sarjassa ovat kaikki yllätykset mahdollisia.


Pisteet: Lassi Utrio 16, Miikka Kilpinen 10, Ari Lehtola 8, Eetu Koivuniemi 8, Miikka Wessman 6, Jukka Ränkimies 4, Joe Nurmio 3, Timo Turunen 2, Matias Suonpää 2, Ville Reponen 2 ja Onni Leinonen.

"Yksi sana. Ohipeli." -Lassi Utrio

(Ja hieman lisää sanoja Utriolta: "Tänään juuri kukaan ei ollut pelipäällä tai pelin ytimessä. Intensiteetti puuttui molemmista päistä. Ei ollut flow'ta, joka koripalloon kuuluu. Peli oli... epäluonnollista. Onneksi ei pelattu kahdeksaa erää - olisimme hävinneet 80 pisteellä. Ensi keskiviikkona ToPoLa:a vastaan on kova peli edessä. Pitää tulla hallille. Henkisesti hallille. Eetu ja Matias saavat puhtaat paperit, ja Arin buzzer-beater-kolmonen oli kova myös. Pussihukista loukkaantui pari ukkoa, Ollila ja Ansas. Raapimajälkiä. Syyllinen ei selvinnyt, mutta joukkueen kesken me olimme huomaavinamme, että meidän Miikka Wessmanimme oli kumpaisessakin loukkaantumistilanteessa toisena osapuolena.")