maanantai 13. marraskuuta 2017

Freelance-scheisse ei tuottanut tulosta Espoossa - Honka tyrmäsi PuB:n

Tapiolan Honka - PuB 97-73

Vain yhden tappion rasittama kotijoukkue Tapiolan Honka oli kotonaan Espoossa tyly isäntä hämeenlinnalaiselle Punaportin Bluesille koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioonan ottelussa. Lohkokärki piti sarjapisteet pääkaupunkiseudulla lopputuloksella 97–73.
PuB:n reissuporukka oli kovin kevyt, vain seitsemän miestä matkassa. Erityisjännityksen toi vieläpä se, että hämäläisiltä puuttuivat takamiehet tyystin.
Ensimmäinen neljännes oli mahdollisimman hankala. Ykkösdivisioonaan tähyilevä Honka malttoi kierrättää palloa, kunnes kolmen pisteen heittopaikka aukesi – ja paikka käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Hutiheitoista haettiin hyökkäyslevypallot ja koetettiin uudelleen. Jakson päätteeksi seisoivat valotaululla lukemat 33–15.
"Peli oli käytännössä selvä jo ekan minuutin jälkeen. Meillä oli koripallojoukkue vastassa: 12 äijää, koutsi ja lämmittely." -Lassi Utrio
Toinen erä oli jo tasaisempi. PuB:n Timo Turuselle oli annettu erikoistehtävä tuoda pallo ylös, ja sen tontin Turunen hoiti kiitettävästi. Pisteitä syntyi ottelussa komeat 23, ja pallovarmuus oli vertaansa vailla. Myös Miikka Wessman (16) ja Lassi Utrio (26) pistivät pirteästi kampoihin ylivertaiselle vastustajalle. Jakso kirjattiin kotijoukkueelle niukasti 22–18, ja puoliaikataukoa vietettiin tilanteessa 55–33.

"Meidän puolelta peli oli freelance-scheissea: sinne minne pallo syötettiin, sinne se jäi." -Utrio

Toinen puoliaikakin oli tasainen. PuB käväisi jo 13 pisteen päässä, mutta ei saanut todellista kiriä käynnistetyksi. Peli meni puuroksi, pallot jäivät paikoilleen. Hongan 12-miehinen valikoima kokeneita kettuja ja villiä nuorisoa oli pelottavan väkevä.

Muut pistemiehet: Misu Kilpinen 6, Eetu Koivuniemi 2, Onni Leinonen ja Jukka Ränkimies.