perjantai 10. marraskuuta 2017

Punaportin Bluesin kakkonen musersi jo viidennen opponenttinsa - on aika lausua yhteen ääneen: nel-jäs di-vi-si-oo-na

Jacovic tarjosi voittokenkiään Kirkon ulkomaanavulle. Se kieltäytyi.

PuB 2 - RGB Superit
92-55

Punaportin Bluesin kakkosjoukkue osoitti viidennellä perättäisellä voitollaan, että koripallon miesten eteläisen alueen V divisioonassa saattavat tasoerot olla melkoisia jopa lohkon kolmen kärkiporukan kesken.

Himosikavoitto kotiluolassa osoittaa niin ikään, että joukkue alkaa olla valmis kapuamaan sarjaporrasta ylöspäin. 

IV divisioona - oletko valmis? PuB 2 on tulossa. Nyt se on sanottu ääneen.


Ottelutapahtuman alla (näin valkku sen koki)

"Tänään avauksessa Japo, Kaasu, Nuori Aleksi Tuomi..."

"Saavun pelipaikalle klo 18.45. Lämmittelen nivusiani, polviani ja selkääni. Musiikiksi olen valinnut Rocky-tunnarin Training Montage. Se soi loputtoman toiston moodissa."

Ottelutapahtuman alla (näin kapu sen koki)

"Meillä oli maanantaina treeneissä uusi kokelas. Selkeä vahvistus olisi meille. Vahvoja skriinejä. Mitä itseeni tulee, nivuseni tilanne saa minut epävarmaksi."

Peli

Ensimmäisen korin teki B.D. Mattila. Nuori Aleksi pari seuraavaa, sitten Kaius Karja kaaren takaa kippoon - ja tämä onnistuminen ikään kuin avasi padotut tunteet ja sai koko kotijoukkueen onnistumaan vallan villisti: kaaren takaa kiskaisivat kertaalleen vielä Mattila, Igor Jacovic ja Rupoman Ruponen, ja tällä pommituksella lunastettiin ensimmäiseltä kymmenminuuttiselta 27-21-voitto.

Toinen jakso oli tasaista puurtamista. Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Nuori Aleksi Tuomi viihtyi vapaaheittoviivalla, sillä vierailijajoukkue ei yksinkertaisesti pysynyt vauhtikoneen kyydissä. Tuomea ei ollut pysäyttäminen - paitsi rikkomalla. Jaksotulos 16-16 lupaili kauden ennätysyleisölle jopa tasaistakin matsia... Puoliajan epäonneksi voidaan lukea Rupomänin nilkkamuljahdus.


Sarjataulukko ottelutapahtuman jälkeen.

Kolmannella neljänneksellä PuB teki Tuomen johdolla irtiottoa. Mattila ja Postareff jatkoivat onnistumistensa sarjaa, ja tuo putki toi hämäläismiehistölle messevän 22-14-voiton jaksolta.

Tilanteesta 65-51 kelpasi lähteä viimeiseen erään.

Päätöserä oli... hämmentävä. 

Se päättyi 27-4.

Ottelun jälkeen (näin valkku sen koki)

"Kapteeni Vuorinen ei tänään juurikaan pelannut. Käväisi kentällä vain. Heitti ohi. Otin vaihtoon."

"Tämä peli oli ajoittain fyysillinen. Lajivoimaa koeteltiin sen harmaalla alueella. Ei helppo vihellettävä. Peter Karlsson onnistui hyvin. Yksin."

"PuB 2 osoitti joukkueena hermojen hallintaa - ns. kovat virheet vihellettiin vastustajalle."

"Pallo pallolta haimme maltilla juurin sen oikean paikan laittaa peliväline häneen."

"Rupomänin nilkka oli pelin jälkeisessä tunnelmassani ainoa tumma pilvi muutoin niin kirkkaalla marraskuisella taivaalla."

"Joukkue saa nyt todeta olevansa kypsä kevään kärkilohkoon. Ja: Espanjan-Michael aloittanee meillä tammikuussa."


Paikalle oli saapunut kauden ennätysyleisö. Ja erikoinen yleisö se olikin. Harvoin nimittäin yleisö pyrkii häiritsemään MOLEMPIEN JOUKKUEIDEN PELIÄ. Yleisö koostui Nuoren Aleksi Tuomen tovereista ja ikätovereista.

-B.D. Mattila


Ottelun jälkeen (näin kapu sen koki)

"Pelasin minuutin. Loput 39 minuuttia joukkue oli hyvä ja olen siitä hurjan ylpeä. Treeneissä tekemäni työ alkaa kantaa hedelmää, niin hyväkuntoiselta sekä fyysisesti ja taktisesti valmiilta joukkue vaikutti."

"Seminaarin seinä sai kohtuuttoman määrän kolhuja - se joutui vastaanottamaan coach Mattilan lukuisat harhasyötöt."

"Balkanin Kenkäkauppias Igor Jacovic paransi treeneissä osoittamastaan tasosta huomattavasti. Parantamiseen tosin riitti se, että tuli tähän peliin paikalle."

"Aion pitää teepusseja ja herkkukurkkuviipaleita nivusissani lähes 24/7."

Voittoisan kotiottelun väki: Postareff, Vuorinen, Tuomi (MVP), Mattila, Ruponen, Matti Kaasu Heikka, Kotti Kotilainen, Jacovic, "Lehtinen", Karja ja Jukka Hillo.