Pikkujoulu-unelias PuB 2 sai kylmänlaista kyytiä espoolaiselta BC Unelmalta

Punaportin Blues 2 -
BC Unelma

57-74 (30-42)

Punaportin Bluesin kakkosjoukkue jatkoi nelosdivisioona-unelmansa jahtaamista Seminaarin koululla. Espoolaisvastustaja BC Unelma oli nopeampi väkevämpi, mutta oli kotijoukkueellakin kohtuullisen onnistumisen hetkensä...

Avausviisikkoon marssivat Kaius Karja, B.D. Mattila, Lasse Vuorinen, Antti Ruponen ja Jari Kotilainen. Vaihtopenkiltä löytyivät Jukat Hillo ja Lehtinen. Mustapaitainen BC Unelma oli niin ikään liikkeellä seitsenmiehisenä, ja olivatpa joukkueet sarjataulukossakin tasaväkisiä: kotijoukkue C-lohkon kolmantena ja vieras neljäntenä, kumpainenkin 4. divisioonan suuntaan tähyilevänä.

ENSIMMÄINEN OTTELUPUOLISKO OLI HIEMAN UNELIASTA PALLOPELIÄ

Avausjakso ei ollut PuB 2:lle messeväinen, vaan ankea. Puolustus oli unessa ja kommunikaatiokin puuttui, heittopeli oli tuhnua ja vastustaja päästettiin juoksemaan helppoja. Ensimmäisen kymmenminuuttisen valopilkku oli Lasse Vuorinen, joka teki jokaisen joukkueensa yhdestätoista pisteestä, kun taukotulokseksi kirjattiin 11-22.

Toisella kymmenminuuttisella kotijoukkue piristyi. Kaius Karja innostui ajelemaan korille - vieläpä kaksipisteisissään onnistuen - ja taisipa Antti Ruponenkin väläytellä osaamistaan viiden pisteen edestä. Vapaaheittopeli - se oli PuB:n ongelma ensimmäisellä ottelupuoliskolla. Pitkälle tauolle käytiin tilanteessa 30-42.

"On sanottava, että hämeenlinnalaisjoukkueen puolustajat muistuttivat routaan juntattuja laskettelukeppejä, kun vikkelät espoolaiset painelivat ohitse oikealta ja vasemmalta viuh viuh kraps." -toimitus

TOISTAKAAN PUOLIAIKAA EI HISTORIAN KIRJOIHIN HYVÄKSYTÄ

Kolmas neljännes toi saliin nuoren Aleksi Tuomen. Hän toi PuB:lle pallovarmuutta. Nyt alkoivat vapaaheitotkin upota - mutta ei hämäläismiehistö todellista kiriä saanut aikaiseksi, mitä nyt piteli korieroa reilussa kymmenessä pisteessä läpi jakson... kunnes espoolaisvastustaja keksi kolmen pisteen heiton. Kolme osumaa kaaren takaa, ja menoksi kahdenkymmenen pisteen karkumatkalle! On sanottava, että hämeenlinnalaisjoukkueen puolustajat muistuttivat routaan juntattuja laskettelukeppejä, kun vikkelät espoolaiset painelivat ohitse oikealta ja vasemmalta viuh viuh kraps. Viimeiselle tauolle poistuttiin tilanteessa 43-34.

Päätöserä pelailtiin väsypalloa. Kotijoukkueen B.D. Mattila näytti omalla viiden tähden kenraalin esimerkillään, kuinka puolustetaan täysillä loppuun saakka, mutta tähän yksittäiseen energiapiikkiin jäivätkin sitten PuB:n herkkuhetket viimeisellä kympillä.Vuorinen ja Mattila sentään osuivat vielä kolmipisteiset kertaalleen sierainparia kohden. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valikoitui vimmatusti puskenut Kaius Karja.

Pisteet: Vuorinen 19, Karja (MVP) 12, Mattila 11, Ruponen 5, Kotti 3, Tuomi 3, Hillo 2 ja Lehtinen 2.