perjantai 12. tammikuuta 2018

Virkeä Kotkajengi raateli Punaportin Bluesin ujoksi möyhöksi

PuB - Kotkajengi

70-75

Koripallon miesten eteläisen alueen 2. divisioona jatkui sarjataulukon häntäpään kamppailulla PuB:n ja helsinkiläisen Kotkajengin välillä.

Nuori ja vauhdikas vierailija heitti avausjaksolla kaukoheittonsa säkkiin. Isäntäporukasta ilahdutti pelin alkuvaiheilla Joe Nurmio, joka iski kaikilta etäisyyksiltä. Kotijoukkueen puolustaminen oli passiivista ja väsynyttä – ensimmäinen neljännes päätettiin lukemiin 17–23.

Toisella kymmenminuuttisella PuB aktivoitui hyökkäyspäässä. Ratkaisijoita alkoi löytyä. Tultiin tasatilanteeseen. Puolustuksessa jatkui uneliaisuus. Kotkajengi pääsi yrittämään ja yrittämään korin alta, kunnes osuma saatiin. Ari Lehtolan sataprosenttinen vapaaheittotarkkuus ja kauko-osumat sentään piristivät kotiyleisöä, joka sai todistaa tasaväkistä ensi puoliskoa. Puoliajalle käytiin tilanteessa 37–41.

Kolmas erä alkoi nihkeästi. Hämäläismiehistö sai viidessä minuutissa aikaiseksi vain viisi pistettä. Helsinkiläiset juoksivat nopeita koreja, ja pian piste-ero oli jo kymmenessä. Tunkkaisesti sujui kotikahdeksikolta korinteko, siispä 49–59-tilanteesta oli päätösjaksolle ponnistettava.
Pallonmenetykset vaivasivat PuB:ia ottelun jälkipuoliskolla. Niillä eväillä ei loppukiriä käyntiin saatu.

Pisteet: Nurmio 25 (MVP), Timo Turunen (kuvassa) 13, Lehtola 13, Eetu Koivuniemi 9, Ville Reponen 6, Miikka Kilpinen 4, Jukka Ränkimies ja Matias Suonpää.

"Vaikuttaisi sellaisen joukkueen peliltä, tämä, joka ei ole oikein päässyt yhdessä kunnolla viime aikoina treenaamaan yhdessä." -analyytikko B.D. Mattila

"Puolustus on nyt harvinaisen passiivista. Näyttävät... pujottelukepeiltä tuolla. Tai makkaroilta." -toimittaja