lauantai 3. helmikuuta 2018

"16-0": Punaportin Blues 2 teki erikoislaatuista ja hyvin kyseenalaista historiaa (kahdeksan vuotta kadoksissa olleen) jumaltakamies Teemu Säterin paluuottelussa


LePy Balls - Punaportin Blues 2

55-46


Karakallion koulu Espoossa toimi näyttämönä koripalloartisteille, jotka mittelivät komentajiensa Pate Ballsin ja Big Dog Mattilan hellässä ohjauksessa paremmuudesta koripallon eteläisen alueen 5. divisioonan ylemmän keskimmäisen F-lohkon vuodenavausottelussa.

Kuten lohkon nimestä ("ylempi keskimmäinen F-lohko") voi päätellä, ei PuB 2 ole tänä keväänä nousemassa 4. divisioonaan. Vasta ensi kaudella on. Nyt harjoitellaan tulevaa varten, hiotaan taideteoksesta virheetön.


BD Mattila visioi voittoa:

"Avausviisikko: Japo Postareff, Kotti Kotilainen, Nuori Aleksi Tuomi, Hirmumyrsky Hillo ja Teemu Säteri, joka tekee illan ottelussa paluun Punaportin Bluesin paitaan!"


"Meidän on pyrittävä pitämään tempo matalana - tai ainakin pelin vauhti meidän kontrollissa."

"Vuosikausia olemme kehittäneet virheetöntä puolustustamme. En usko meidän ajautuvan virhevaikeuksiin.""Meillä on voittoon tarvittava laatu matkassa. Joukkueen monivuotinen syömähammas, Japo Postareff, on tänään ratkaisevassa osassa. Koutsina pyrin tekemään kaikkeni, että mies olisi edes osan hyökkäysajasta korilevyn etupuolella."

"Vähintään yhtä tärkeässä roolissa on joukkueen takamies, nuori Aleksi Tuomi. Ensimmäistä kertaa PuB 2 -uransa aikana Aleksilla on M5D-takamiehen mitat täyttävä tuuraaja. Nimittäin: Teemu Säterin paluun myötä Allu saa jaettua pelinrakennus- ja pallon ylöstuontivastuutaan.


"Säteri ehdotti tämän ensimmäisen ottelumme alkulämmittelyksi seuraavaa: joukkueena lenkki, pari kilsaa. Siitä nopeatempoinen alkulämmittely ja venyttelyt. Lopuksi kahdesta jonosta lay-upia. Ehdotus otettiin vastaan näin: löntystelemme yhdestä jonosta vetelänä ja kuka venyttelee, kuka ei." -BD Mattila

"Kapteenin jäätyä pitämään huolta kotijoukoista on Säterin ja Hillon, sekä lyhyitä vaihtoja pelaavan koutsin hyppysissä kolmesta viiteen kolmen pisteen heittoa per käsipari.

"Joukkueen nopeajalkainen espanjan vahvistus, Maikkeli Alicante, huolehtii osaltaan nopeista hyökkäyksistä. Samalla hän pelaa ensimmäiset minuuttinsa koutsin silmien tarkkaillessa pelurin kehityskulkua."

Vaan kuinkas sitten kävikään...

I

Kävi sillä tavalla, ettei tiedetä koskaan aikaisemmin missään käyneen. Ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi 16-0. Luit oikein. 16-0. Punaportin Blues 2 ei tehnyt ainuttakaan koria. Tapahtuneelle oli syynsä.

"Lähdettiin koettamaan ihan uutta pelitapaa. Sellaista, mitä ei ole harjoiteltu kertaakaan koskaan. Piirsin jätkille sellaisen freelance scheisse -kuvion, että oksat pois, mutta unohdin sanoa, että kuvion päätteeksi tulisi pelaajien yrittää tehdä kori. Siis että ei pelkästään pyöritettäisi sitä kuviota, vaan sen kuvion vääjäämättömäksi päätökseksi tulisi syntyä korin. Tätä unohdin painottaa, ja otankin täten jaksotuloksesta hieman vastuuta omiin nimiini." -BD

II

Toisella neljänneksellä nuori Aleksi Tuomi otti puolestaan vastuuta kirityksestä. Pelimies painoi joukkueen 17:sta pisteestä 11 häneen ja jätti Japon tehtailtavaksi loput kuusi pojoa. PuB oli taas pelissä mukana - siitäkin huolimatta, että BD Mattila oli ohjeistanut neljä pelaajaa kolmoskaaren taakse seisomaan ja ihmettä odottamaan. PuB:n 17-13-jaksovoitosta voidaankin osoittaa kiitos ja kunnia sekä BD:lle että Tuomelle, Malonelle ja Stocktonille, jotka älykkyydellään ja muskeleillaan juonivat pelin takaisin raiteilleen.

III

Kolmosjaksolla (14-10) keskityttiin kuuntelemaan Kotti Kotilaisen puolitotista purnausta "parhaan pelaajan ottamisesta vaihtoon". Koutsi Mattila nautti kuulemastaan niin paljon, että otti usein Kotin vaihtoon vain kuullakseen tämän mutisevan.

IV

"Neljännen kymmenminuuttisen aluksi lausuin jätkille sen, mikä jokaisen kunnon valmentajan tulisi osata lausua, kun sen aika on. Nyt oli aika."


- Jätkät. Me on hävitty tää peli. Yritetään nyt voittaa edes tämä erä.
"Ja niinhän siinä sitten kävi, että erä meni meille jotain melkein kymmenellä pojolla. Matsi sitten kuitenkin kotijoukkueelle - viime sekunnin kolmosella - yhdeksällä. Pate Ballsin kasetti kesti kolme erää. Sitten sökösi. Onneksi tuomari tunsi homman ja oli tilanteen tasalla."

PISTEET: Tuomi 16, Postareff 15, Säteri 7, Mattila 4, Kotti 2, Hillo 2 ja Alicante.

Tuotanto: Manni & Mosse Manninen.