perjantai 2. helmikuuta 2018

ToPoLa touhusi Punaportin Bluesin rättiväsyksiin

PuB - ToPoLa 64-86

Tappioputkessaan rämpivä ja jo putoamispeikkoa kovasti harteiltaan hätistelevä Punaportin Blues kohtasi Seminaarin koululla helsinkiläisen Touhun Pojat Lauttasaaren. Lohkoviitonen kuskasi kaksi sarjapistettä pääkaupunkiin loppulukemiin 64–86 päättyneestä ottelusta.

Kotijoukkue ahkeroi vain seitsenmiehisenä. Ensimmäinen neljännes sujui ryhdikkäästi: pisteiden teko jakautui tasaisesti ja koreja saatiin aikaiseksi hyvällä prosentilla. Kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli 15–21.
Toinen jakso oli nihkeä. PuB kärsi taas kerran pallonmenetyksistä, ja kun vierailija oitis rankaisi kaaren takaa, pääsi kymmenen miehen voimin matkustanut ToPoLa kelpo karkumatkalle. Puoliaikatilanteeksi kirjattiin 29–44.
Vierasjoukkue pelasi väsyttävintä mahdollista koripalloa – nopeaa ja fyysistä. Kolmannessa erässä PuB ryytyi tähän kuluttavaan menoon tyystin. Korinteosta tuli väkipakottamista ja kaksintaistelut kuumensivat tunteita. Viimeiselle pikkutauolle käytiin musertavassa väliaikatilanteessa 38–70.
Isäntäporukan kiistaton valopilkku oli kaikkiaan 22 pistettä pussittanut Timo Turunen, joka jaksoi myllertää väkeviä helsinkiläisiä vastaan aina päätösvihellykseen saakka. Turunen kunnostautui puolustushommissa, korinteossa sekä oivaltavien syöttöjen jakelussa.
Muut pistemiehet: Joe Nurmio 13, Eetu Koivuniemi 11, Jukka Ränkimies 10, Miikka Kilpinen 6, Ari Lehtola 2 ja Matias Suonpää.