perjantai 10. marraskuuta 2017

Ari Lehtola puhkaisi markan - Punaportin Blues kesytti yritteliään korppiparven järjestämällä päätösjaksolla oikeat korintekokinkerit!

PuB - Ravens
104-89

Seminaarin koululla kohtasivat (sarjataulukon valossa) tasaväkiset kakkosdivisioonaporukat.

Kumpikin joukkue oli pirteänä heti ensi tahdeista lukien. Koreja syntyi sekä kaaren takaa että likempää. Joe Nurmion ja Lassi Utrion johdolla nakeltiin rennon tarkasti.

"Katso, B.D.! Nurmion Jokke on näemmä ottanut kyynärvarteensa tatuoinnin. Siinä näyttäisi lukevan... PuB 2 4ever!" -journalisti
"No niinpä onkin." -B.D. Mattila

Puolustuskin oli, molemmilla joukkueilla, alussa mallia hurlumhei – ajoittain koria kohden käytiin varsin vapaan oloisesti. Jakson loppuhetkillä porvoolaiset kampesivat 22–19-johtoon.

Sarjataulukko ennen perjantai-illan ottelua.

Toisella neljänneksellä alkoi puolustuspelikin aktivoitua. Syöttölinjat tukittiin. PuB:n hyökkäyspäätyyn löydettiin Miikka Kilpisen esimerkin innoittamana uusia ratkaisijoita, jotka kuitenkin osuivat vielä harvakseltaan. Tilanteessa 41–45 poistuttiin puoliaikatauolle juonimaan.

"Vastuuta on nyt siirrelty liikaa." -Esa Reponen

Kolmas kymmenminuuttinen oli kotijoukkueelle väkevä. Jaksolla peräti  10 pistettä upottanut Ari Lehtola toi ensimmäisellä korillaan PuB:n tasoihin 48–48, pussitti kaksi kolmipisteistä verkon perille, sitten Utrio samanmoisen satsin – ja tilanne oli 63–54 kotijoukkueelle. Viimeiselle tauolle asteltiin tilanteessa 72–64.

"Nurmioon kohdistuneen telomisyrityksen jälkeen ottivat Utrio, Wessman, Ränkimies ja Lehtola kimppaharteilleen koko jengin." -B.D. Mattila

Päätösjaksolla koko kotijoukkue operoi pelottavan kylmähermoisesti. Lehtola nujersi heittopelillään korppiparven. Matias Suonpää pelasi kauden parhaan pelinsä: puolustuspää pysyi tiiviinä ja vapaaheitot upposivat sataprosenttisesti. Myös Jukka Ränkimies ja Miikka Wessman onnistuivat kentällä juuri silloin kun tarvittiin - päätösjaksolla.

"NBA:ssa on alettu viheltää pois noita heittäjän alle juoksemisia, jollaisen uhriksi Nurmiokin nyt joutui, sillä niiden on havaittu taittavan heittäjien nilkkoja." -B.D. Mattila

Pisteet: Utrio 29, Nurmio 20, Lehtola 18, Miikka Wessman 12, Matias Suonpää 6, Eetu Koivuniemi 5, Kilpinen 6, Jukka Ränkimies 4 ja Timo Turunen 4.